1-آماده سازی فضای خانواده برای آنکه به عنوان یک فیلتر از ورود معانی غلط جلوگیری کند.
2-آماده سازی کودک برای رشد وشناخت این معانی معانی درست وغلط(در قالب زبان خودش)
باچهارچوب ارائه شده از جانب شریعت ،یک مادرباید تلاش کند که شرایط حاضر را به خوبی بشناسد وسعی کند با اندیشیدن تعابیری هرچه بهتر وبیشتر،درتحصیل معانی مثبت موفق و موفق تر باشد.
ابتدا لازم است که فضای خانواده به عنوان مکان محد وپرورش کودک، آماده دوچیز باشداول آنکه ازهجوم معانی غلط جلوگیری کند دوم زمینه را برای رشد معانی مثبت فراهم آورداین وظیفه مادر است که به عنوان مدیر داخلی خانه ،چنین فضایی را تامین کند .حال زمینه برای رشد کودک آماده است مرحله دوم آماده سازی خود کودک مطرح می شوداین مرحله تخصص مادر است مادری که با آغوش باز،محبت کلامی ونگاهای تفحس گرانه اش ،دلسوزانه به دنبال تحصیل شناخت کودک خود است ،شناختی که در آینده نه چندان دور، از وی یک مرد یا زن موفق می سازد.این مهم زمانی محقق می شود که سیاستگذاران، توجه لازم را به نقش مهم خانواده وبه خصوص مادران ،مبذول بدارند.از آنجا که نظام حکومتی ما بر اساس یک نظام اسلامی –شیعی برقرار شده که نوع حکومت، جمهوری ودموکراسی است .با توجه به روحیه دلسوزانه مادران ،که به دنبال تربیت هرچه بهتر فرزندان خود هستندودر این راستا از هیچ تلاش (اعم از مادی ومعنوی)فرو گذاری نمی کنند، زمینه برای شناخت اصول دینی که بنا بر تجربه ،بهترین چهارچوب برای تربیت است لازم وضروری است.در این راستا پس از شناسایی اصول تربیت ،با توجه به چالشهای پیش روی خانواده ها در امر مهد وپرورش کودکان دردوران معاصر،مشایعت سیاستمدران درامر تربیت واز بین بردن یاحداقل کم کردن این آسیبها ، امری ضروری است.
نتیجه
با چهارچوب جامعی که دین اسلام در امرتربیت کودک ارائه داده است ووظایف والدین را مشخص ساخته واضح است. عفت، درتحقق این مهم بسیارموثربوده وهست. در این میان مادران دردوره 7ساله زندگی نقش تاثیرگذاری را دارند؛ در دوره ای که کودکان در قالب بازی سعی در تحصیل شناخت دارند. در دوران معاصر مادران با توجه به مظاهر پیشرفت بانقش فزاینده ای روبرو هستند. در این رابطه متصدیان تربیت در جامعه که درسطح کلان (سیاستگذاران)متصدی امورهستنددر کمک به این نهاددر باب گسترش عفت چه در سطح خرد- خانواده وچه در سطح کلان- جامعه، کمک شایانی می توانند بکنند.